Het Talent van Woerden

Wat is Het Talent van Woerden?

Woerden brengt veel creatief talent voort: maar liefst 26 Woerdense jongeren hebben de strenge selectieprocedures  doorstaan en studeren op dit moment aan één van de kunstopleidingen. Van toneel en mode tot grafische vormgeving.  Gemeente Woerden wil samenwerken met deze talentvolle mensen met het oog op de toekomst van hen als kunstenaars en de kunst in en uit Woerden.

Wat is het doel?

Talent en kunst een toekomst bieden in en vanuit Woerden. Door creativiteit samen komen tot inspirerende ideeën, plannen en projecten die meerwaarde geven aan de economie in Woerden. Omgekeerd biedt Woerden de kunstenaars een potentiële markt voor hun ideeën en werk.

Hoe gaat het in zijn werk?

Het project ‘Het Talent van Woerden’ richt zich op de (tijdelijke) terugkeer van studenten naar Woerden. Via begeleiding en coaching krijgen de projecten en ideeën vorm. Door het bieden van geschikte locaties wordt de uitvoering mogelijk.

Status

Op 11 april jl. heeft er een eerste bijeenkomst plaatsgevonden voor studenten die een studie volgen in de creatieve sector, in het bijzijn van Bob Duindam (wethouder Economie en Cultuur e.a.), Leontien Wiering (directeur Het Klooster) en Hans Jansen Manenschijn (bedenker Het Talent van Woerden). Tijdens deze bijeenkomst hebben de studenten kennis met elkaar gemaakt. Inmiddels zijn 7 enthousiaste studenten bezig met het maken van een business plan. In juli komen zij bij elkaar om te kijken of het mogelijk is om een business plan tot uitvoering te gaan brengen. Hierin worden zij ondersteund door Leontien Wiering en waar mogelijk zal gemeente Woerden faciliteren.

Ben je een creatieve student, kom je (oorspronkelijk) uit Woerden en zie je toekomst in Woerden als creatief talent? Neem contact op met Leontien Wiering, directeur Het Klooster.
 

Meer informatie

Leontien Wiering
Directeur Het Klooster
lwiering@kloosterwoerden.nl