Open dagen 'Kom binnen bij bedrijven'

Wat is het

'Kom Binnen Bij Bedrijven' is een week met open dagen waarbij bedrijven en maatschappelijke organisaties zich presenteren aan werkzoekende Woerdenaren. Ondernemers openen in korte sessies hun deuren voor inwoners die een stageplek, leer/werkplek, vrijwilligerswerk of baan zoeken.

De deelnemende bedrijven geven een presentatie, rondleiding en/of workshop.  Door middel van face-to-face contact maakt de ondernemer mogelijk dus direct kennis met zijn toekomstige medewerkers.

Groene Hart Werkt!

Vanaf 2017 wordt Kom binnen bij bedrijven georganiseerd onder de vlag Groene Hart Werkt! Zowel werkgevers als werkzoekenden profiteren hierdoor van een regionale arbeidsmarkt.

De Kom binnen bij bedrijven week wordt in Woerden georganiseerd door gemeente Woerden, Samen voor woerden, Ferm Werk en UWV. Daarnaast zijn vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en onderwijs bij de organisatie betrokken.

Wat is het doel

Doel van ‘Kom binnen bij bedrijven’ is werkzoekenden en werkgevers op een ‘warme manier’ met elkaar in contact te brengen. Werkzoekenden krijgen de gelegenheid een bedrijf van binnen te bekijken en zo alvast de sfeer te proeven. Bedrijven, organisaties en winkels ontmoeten hun personeel van de toekomst direct persoonlijk.

“Inwoners die werkzoekend of geïnteresseerd zijn, krijgen de gelegenheid vrijblijvend binnen te kijken bij bedrijven en maatschappelijke organisaties. Het is een alternatief voor normale sollicitatieprocedures. Er komt een andere ontmoeting tot stand, beide partijen kunnen kort aan elkaar snuffelen wat vast leidt tot een aantal nadere kennismakingen.“ Wethouder Yolan Koster

Wat is het resultaat

Mogelijk ontstaat er een match tussen partijen of een basis voor een vervolggesprek. Een win-win situatie voor alle partijen, goed voor de werkgelegenheid en de regionale economie.

In voorgaande jaren vonden gemiddeld per open dag honderden bedrijfsbezoeken plaats en werden tientallen matches gemaakt.

Wanneer is de Kom binnen bij bedrijven dag?

Kom binnen bij bedrijven 2018 heeft in april 2018 plaatsgevonden. De datum voor 2019 is nog niet bekend.

Inschrijven

Aanmelden voor bedirjven en bezoekers gaat via www.kombinnenbijbedrijven.nl.

Meer informatie

Voor vragen en meer informatie kunt u contact opnemen met:

Nanette Mostert
Projectleider 'Kom Binnen Bij Bedrijven'/ intermediair Samen voor Woerden
E-mail info@samenvoorwoerden.nl  
Telefoon: 06 4767 6021

Weten wat de Kom binnen bij bedrijven dag de deelnemers heeft opgeleverd? Lees hier de ervaringsverhalen:

De opbrengst voor Abrona

Mooie baan bij het Stadshotel

Aan de slag bij VKP Beveiliging