Aan de slag bij VKP Beveiliging

Esther Hessing vond in 2015 haar baan via de Kom binnen bij bedrijven-dag. "Als je de kans krijgt moet je die gewoon pakken! In jezelf geloven en vertrouwen dat het goed komt."

Het is het najaar van 2014 wanneer door een organisatieverandering het tijdelijke contract van Esther niet wordt verlengd. Ze is dan twee jaar in dienst als juridisch secretaresse bij een advocatenkantoor, en haar contract loopt nog tot 1 maart. Zin om thuis te zitten heeft Esther niet, dus ze begint dat najaar direct met solliciteren. Maar dat valt tegen. Er is veel concurrentie, en hoewel ze een aantal keer wordt uitgenodigd op gesprek vindt ze geen nieuwe baan. "Goede tweede, daar heb je niets aan", aldus Esther. Begin 2015 leest Esther over de Kom binnen bij bedrijven-dag, en ze schrijft zich in.

Twee dagen voor de bedrijvendag volgt Esther sollicitatieworkshops tijdens de Pak Je Kansen!-dag. Over het maken van een goed CV, het gebruik van LinkedIn, en hoe je jezelf sterk wegzet als kandidaat. Esther: "Dat was wel een eyeopener voor mij. Je moet echt jezelf verkopen, anders kom je nergens." De workshops bevallen Esther goed en ook het contact met andere werkzoekenden vindt ze waardevol. Esther: "Het is goed om ervaringen uit te wisselen."

Twee dagen later brengt Esther haar opgedane kennis in de praktijk tijdens de Kom binnen bij bedrijven-dag. Ze bezoekt twee bedrijven, waaronder VKP Beveiliging, op de fiets vanuit haar huis in Woerden. Wanneer ze bij VKP binnenstapt en alleen maar mannen ziet, vraagt ze zich wel even af ze goed zit. "Ik dacht dat ik verkeerd zat!" Wat blijkt, VKP zoekt zowel nieuwe monteurs als een administratief medewerker. Het bedrijf groeit en wil graag lokaal talent aantrekken. Eigenaar Marcel Pronk stelt Esther gerust, ze is aan het juiste adres. En inderdaad, na de bedrijfspresentatie komt ook de functieomschrijving voor een administratief medewerker in beeld. De sfeer is ontspannen en de taakomschrijving past bij wat Esther zoekt. Voor haar voelt het meteen goed.

Esther: "Volgens mij kan ik hier wel wat betekenen, dacht ik toen."

Na de presentatie knoopt Esther een praatje aan met eigenaar Marcel. Een dag later stuurt ze nog een mailtje, "Om nog even onder de aandacht te komen", vertelt ze. Zo brengt Esther de tips van de Pak je kansen!-dag direct in de praktijk. Binnen een half uur krijgt ze een mailtje dat ze op sollicitatiegesprek mag komen. Het sollicitatiegesprek gaat goed en wanneer Esther de volgende dag met haar dochters aan het ontbijt zit, wordt ze gebeld, ze is aangenomen. "Yes!"

Esther werkt inmiddels alweer bijna twee jaar bij VKP. Ze begon met twee dagen per week en een halfjaar contract, nu werkt ze tweeënhalve dag per week en heeft ze een vast contract. Esther kijkt tevreden terug op haar deelname aan de Kom binnen bij bedrijven-dag. "Het sollicitatiegesprek was een stuk minder spannend, ik had het bedrijf en de werkgever natuurlijk al eens gezien." Ook Marcel Pronk, die samen met zijn collega Simon van Kempen VKP leidt, is blij met hoe het is verlopen. Marcel: "Ook voor de werkgever is het laagdrempeliger." Via de Kom binnen bij bedrijven-dag vond VKP een administratief medewerkster met ervaring, "die de jonge monteurs wellicht nog een beetje onder de duim kan houden", aldus Marcel.

Esther: "Het sollicitatiegesprek was een stuk minder spannend, ik had het bedrijf en de werkgever natuurlijk al eens gezien