De open dag heeft mij zoveel gebracht!

Gertrude Mukarusagara kreeg een jaarcontract bij Van Rossum stadshotel Woerden: “De Kom binnen bij bedrijven dag heeft mij zoveel gebracht”

Gertrude Mukarusagara (43 jaar) stond ingeschreven bij Ferm Werk, nadat haar contract niet werd verlengd bij haar vorige werkgever. Als alleenstaande moeder van twee kinderen wilde ze snel weer aan het werk. Dit was moeilijker dan ze had gedacht. Met haar diploma in de zorg was geen werk te vinden. Na vele gesprekken met haar coach zag het er somber uit. Ferm Werk wees haar op de Sollicitatieworkshops van Woerden Werkt!. Met volle moed ging ze hier naartoe. “De workshop gaf mij een enorme boost”, zegt Gertrude, “Ik voelde me zelfverzekerd en heb me vervolgens aangemeld voor de ‘Kom Binnen Bij Bedrijven’ dag. ”

Gertrude meldde zich aan voor twee bedrijfsbezoeken, waaronder bij Van Rossum stadshotel Woerden. Dit bruisende bedrijf wordt gerund door Ed en Wieteke Breuren. Wieteke gaf alle deelnemers een rondleiding en vertelde over de visie en missie van het bedrijf.

Na een fijn gesprek met Wieteke ging ze met goede moed naar huis. Twee weken later werd ze gebeld en uitgenodigd voor een gesprek. Ze hadden voor nu alleen werk voor in de spoelkeuken. Wieteke beloofde dat Gertrude kon groeien binnen het bedrijf. Gertrude ging de uitdaging aan en begon als spoelmedewerker bij Van Rossum.

“Wieteke hield haar belofte en nu, een jaar verder, begin ik in de bediening met een jaarcontract voor 32 uur per week. Ed en Wieteke waren altijd tevreden over mij. Zij hebben me ontzettend verwelkomd en geholpen met mijn nieuwe toekomst. De ‘Kom Binnen Bij Bedrijven’ dag heeft mij zoveel gebracht,” aldus Gertrude. Wieteke: ”Wij geloven in talent in ieder mens. Schroom niet om te solliciteren en leg de drempel niet te hoog.”