Nieuws

Walk&Talk: dé koffiepauze voor werkzoekenden

27/3/2017

Ontmoeten – netwerken – ervaringen uitwisselen - tips

Vanaf april organiseert Bibliotheek Het Groene Hart elke eerste donderdag van de maand Walk&Talk bijeenkomsten in de Bibliotheek Woerden. Tijdens deze bijeenkomsten kunnen werkzoekenden elkaar ontmoeten, netwerken en ervaringen uitwisselen.
De eerste bijeenkomst is op donderdagochtend 6 april van 10:30 – 12:00, inloop vanaf 10:00, in de Bibliotheek Woerden. Aanmelden kan via projecten@regiobibliotheekhetgroenehart.nl (niet verplicht). Deelname is gratis en de koffie staat klaar. Lees verder 
 

Succesvolle Kom binnen bij bedrijven dag

10/3/2017

Maar liefst 274 bedrijven en organisaties uit de gemeenten Gouda, Bodegraven-Reeuwijk, Waddinxveen, Zuidplas, Alphen aan den Rijn, Krimpenerwaard en Woerden  openden hun deuren om in contact te komen met inwoners die op zoek zijn naar een baan, stageplek, leerwerkplek, werkervaringsplaats en vrijwilligerswerk. Lees verder

 

Meet & Greet op 23 maart a.s.

10/3/2017

Bent u op zoek naar jong talent en geeft u de toekomst een kans? Op donderdag 23 maart organiseert het Actieplan Jeugdwerkloosheid samen met verschillende partners een Meet & Greet: ‘Vind je ware match!’. Op dit matchingsevent worden jongeren, ondernemers, initiatieven en betrokkenen in de regio Midden-Utrecht bij elkaar gebracht! Van 16.00 tot 19.30 uur. Bekijk hier het hele programma.

 

Eindpresentatie eerste groep Ondernemersacademie

12/12/2016

Woensdag 7 december vond de presentatie van de eerste training Ondernemersacademie Het Groene Hart plaats. De deelnemers van de eerste training zijn met positieve feedback huiswaarts gekeerd. De volgende training start op woensdag 18 januari 2017; aanmelden of meer informatie via oahetgroenehart.simpsite.nl

Over Subsidiecalculator.nl

17/11/2016

Bij het aannemen van nieuwe medewerkers kunt u mogelijk in aanmerking komen voor aantrekkelijke financiele voordelen. Deze online subsidiecalculator presenteert regelingen en subsidies voor een nieuwe medewerker of recent in dienst getreden. Naast de hoogte van de bedragen geeft de calculator achtergrondinformatie over de subsidies en regelingen en de te ondernemen acties. Deze site linkt door naar organisaties waar u de subsidie of regeling kunt aanvragen. Met de online calculator ontdekt u snel en overzichtelijk de financiële voordelen.

 

Aan de slag met aansluiting onderwijs en arbeidsmarkt

11/10/16

Belangrijke thema’s economie en arbeidsmarkt vastgelegd door stakeholders Woerden Werkt!    
Een goede aansluiting van onderwijs op de arbeidsmarkt, techniek in het onderwijs flexibeler maken en hoe om te gaan met de financiering van omscholing zijn de uitdagingen waar onderwijs, bedrijfsleven en overheid het komende jaar mee aan de slag gaan.  Dat bepaalden de stakeholders gisteren gezamenlijk tijdens een energieke bijeenkomst van Woerden Werkt!

Lees hier het persbericht
Bekijk hier de presentatie

 

Start Ondernemersacademie

07/09/16

Van starter naar volwaardig zelfstandige met Ondernemersacademie Het Groene Hart. Nieuw initiatief van Business Coaches Woerden Werkt!

Startende ondernemers opleiden en begeleiden naar volwaardige zelfstandigen die hun passie kunnen waarmaken, dat is wat Ondernemersacademie het Groene Hart kan betekenen. Business Coaches Rina Mulder en Edward Tuheteru signaleerden de behoefte aan een programmatisch en duurzaam traject. Bij de Ondernemersacademie leert men van elkaar. De opleiding start 21 september a.

 

Opleiding Smart Technology

04/07/16

Bij ID College start komend studiejaar de eerste klas met de nieuwe opleiding Smart Technology. Studenten ontwerpen slimme toepassingen voor en met het Internet of Things, 3D-printen en nieuwe sensortechnologie. Studenten krijgen les van bedrijven zoals Siemens, Van Dorp Installaties en Unica. Scholieren die van het vmbo en de havo komen, kunnen zich nog tot september inschrijven. Op de website van het ID College vind je meer informatie over deze opleiding.

 

Eigen baas worden?

04/07/16

Ben jij een ambitieuze jongere in regio Groene Hart tussen de 15 en 22 jaar oud? Word net als deze enthousiaste jongeren zomerondernemer en start deze zomer jouw eigen onderneming! Kijk voor meer informatie en hoe je je kunt aanmelden op www.zomerondernemer.nl

Verdiepingssessies

21/06/16

De sollicitatieworkshops bieden deelnemers de mogelijkheid om de verdieping in te gaan tijdens de verdiepingssessies. Hiervoor kunnen deelnemers van de sollicitatieworkshops zich aanmelden. In september beginnen de nieuwe sollicitatieworkshops. Houdt de website in de gaten en meld je aan!

Reactie Solliciatieworkshops

14/10/15

Een kleine impressie over hoe enkele deelnemers de Sollicitatieworkshops hebben ervaren.

‘Het was fijn om bezig te zijn met solliciteren in een groepsverband’.
‘Het deed mij goed om te horen, nooit de moed te verliezen’.
‘Ik leer er elke keer weer van!’ ...
‘Bedankt voor de tips, ik ga ze meteen verwerken in mijn curriculum vitae’.

Afgerond Business Coach traject

10/09/15

“Een 8 is de ervaring meer dan waard” ,zei Denise, die heeft meegedaan aan Business Coach onder begeleiding van Rina Mulder. Sparren, het ondernemingsplan oppakken, acties ondernemen, evalueren en weer bijstellen. Ik was ontzettend tevreden over Rina en haar input die zij mij gaf. Rina als Business Coach is zeker een aanrader.

De Business Coaches in het AD!

04/08/15

De Business Coaches van Woerden Werkt! Rina Mulder en Edward Tuheteru in het AD! In het artikel vertellen Elsbeth van Apeldoorn en Frank Drissen hoe de Business Coaches hun succesvol hebben geholpen met hun onderneming.

Een eigen onderneming opstarten in Woerden, of bent u al begonnen maar komt u er niet helemaal uit? De Business Coaches van Woerden Werkt! helpen u verder! http://woerdenwerkt.nl/business-coach-woerden

Pak je kansen dag 2015 was een groot succes!

31/07/15

Meer dan 30 professionals en 100 deelnemers deden mee aan de Pak je kansen dag. Met een gemiddelde van een 8,4 wat is gegeven door de professionals en de deelnemers kunnen we de dag als een groot succes beschouwen. De Pak je kansen dag is een initiatief die bedoeld is om mensen de kennis te geven, zodat zij zichzelf goed kunnen presenteren aan mogelijke nieuwe werkgevers. Kijk voor meer informatie op Samen voor woerden.

Sollicitatieworkshops evaluatie!

20/07/15

Het initiatief Sollicitatieworkshops heeft vanaf  juni 2014 tot januari 2015 in totaal 15 workshops gegeven waaraan 158 deelnemers hebben deelgenomen.  Uit de evaluatie blijkt dat 10% van de 158 deelnemers inmiddels een baan heeft gevonden. De tips over social media en de verandering in mindset richting een nieuwe werkgever werden als waardevol ervaren door de deelnemers tijdens het sollicitatiegesprek.