Pak Je Kansen!-dag

Ter voorbereiding op de Kom Binnen Bij Bedrijven is op woensdag 28 maart de Pak Je Kansen!-dag georganiseerd. Een middag met informatieve presentaties, inspiratiesessies en interactieve workshops georganiseerd door Woerden Werkt! en Samen voor Woerden i.s.m. Ferm Werk en het UWV. Deelname is gratis.

​Omdenken
Het thema van deze Pak Je Kansen!-dag was 'omdenken'. Deelnemers hebben zich laten inspireren en (nieuwe) mogelijkheden gezien. Men heeft zich verdiept in de eigen competenties, talent herkend en zich een kijkje gegund bij verschillende sectoren. 


Speciale gast op deze Pak Je Kansen!-dag was ​John de Wolf (oud-profvoetballer) ambassadeur voor 50+ werknemers (ANBO-ambassadeur Werk en Inkomen). 

Workshops
Na de plenaire en inspiratiesessies kon men kiezen uit een van de vier workshops: 
​​1) Hoe voer je een succesvol sollicitatiegesprek 
​2) Omdenken. Maak van een probleem een kans! 
​3) Je baan via social media. Hoe zetten bedrijven social media in voor werving
​4) Check je talent 

​Marktplaats
Tussen de sessies door kon men op de marktplaats het cv laten checken, een professionele profielfoto laten maken met kleding- en kleuradvies door Dress for Success en met adviseurs de vacaturebank doorgenomen. Er waren informatiestands van o.a. het Leerwerkloket, De Techniekschool en Hart voor Woerden (centrum voor vrijwillige inzet).

Kom Binnen Bij Bedrijven
​De Pak Je Kansen!-dag is een slimme voorbereiding op de Kom Binnen Bij Bedrijven van 9-15 april. In die week zetten tientallen bedrijven en organisaties in Woerden en in zeven andere gemeentes in het Groene Hart deuren open voor belangstellenden en mensen op zoek naar werk, stage, leerwerkplek of vrijwilligerswerk. Tijdens de Pak Je Kansen!-dag hebben deelnemers samen met adviseurs gekeken welke bedrijven en organisaties zoal meedoen en waar zij een kijkje zouden willen nemen.  

Waar en wanneer?
Woensdag 28 maart, van 13.00-16.30 uur bij mbo Rijnland, Polanerbaan 15, Woerden. Inloop vanaf 12.30 uur.
Kom met de fiets of openbaar vervoer, mbo Rijnland is op 7 minuten loopafstand van het station. Parkeren is niet mogelijk bij mbo Rijnland. Eventueel kun je gratis parkeren bij het station, in omliggende straten of bij het ziekenhuis (tegen betaling). 

Meer informatie
Alle deelnemers die zich hebben aangemeld, hebben een deelnamebevestiging ontvangen. Heb je je wel aangemeld maar geen bevestiging gekregen, neem dan contact op met de projectleider. Ook voor overige vragen kun je contact opnemen met:

Nanette Mostert
Projectleider 
E-mail info@samenvoorwoerden.nl 
Telefoon: 06 4767 6021

De Pak Je Kansen!-dag is een initiatief van Samen voor Woerden, mede mogelijk gemaakt door en in samenwerking met Woerden Werkt!, FermWerk, UWV en maatschappelijk betrokken ondernemers.