Fidder Slapen

Geen openstaande vacatures

In 1936 kwam Jaap Fidder op 19 jarige leeftijd in dienst bij de gebroeders Dirk en Karel Engel in het pand aan de Voorstraat 14 te Woerden, de latere winkel van Fidder. Firma Engel was in 1884 begonnen als een winkel voor hoeden en petten, welke gaandeweg een 'gemengde textielzaak' werd.

In 1963 nam Jaap Fidder de zaak van Engel over. In een ander pand in het centrum van Woerden breidde Fidder de bestaande meubelzaak uit met het pand ernaast. En in de Rijnstraat kwam er een babyspeciaalzaak. Alle winkels werden gerund door Jaap en Gerrie Fidder, geholpen door hun kinderen.

Zoon Kees Fidder is gelijk van school de winkel ingegaan. In 1972 veranderde hij de winkel aan de Voorstraat 14 in een beddenspeciaalzaak, wat voor die tijd bijzonder was. In het fraaie monumentale pand werd op 3 verdiepingen slaapadvies gegeven aan een grote vaste klantenkring uit Woerden en omstreken.

In augustus 2000 verhuisde beddenspeciaalzaak Fidder naar de Jaap Bijzerweg. Het winkelpand in het centrum werd uiteindelijk te klein. Bovendien werd parkeren een probleem. Aan de Jaap Bijzerweg kreeg de winkel een 'nieuwe' naam: Slaapkenner Fidder. Kees Fidder runde hier samen met zijn vrouw Jeanne-Marie Fidder de winkel.

Sinds 2010 is Freek Fidder, na het afronden van zijn studie en extern ervaring opgedaan te hebben, werkzaam in de winkel. Sinds zijn 16e werkt Freek in zijn vrije tijd mee in de bezorging en verkoop. Inmiddels heeft hij de werkzaamheden volledig overgenomen van zijn vader en de naam terugveranderd in Fidder Slapen.

Lees meer Toon minder
Fidder Slapen heeft geen openstaande vacatures.

Contact opnemen met Fidder Slapen

Job-alert instellen

Vul je e-mailadres in en je wordt op de hoogte gehouden van nieuwe vacatures op basis van jouw zoekopdracht.

VakgebiedWe gaan uiteraard zorgvuldig om met je gegevens. Bekijk ons privacy beleid voor meer informatie.